صفحه شخصی امیرحسین ستوده بیدختی   
 
نام و نام خانوادگی: امیرحسین ستوده بیدختی
استان: تهران - شهرستان: تهران
رشته: کارشناسی ارشد عمران
شغل:  https://www.researchgate.net/profile/Amir_Sotoodeh_Beydokhti
تاریخ عضویت:  1394/07/05
 روزنوشت ها    
 

 نکته‌های اساسی برای مدیران کوچک بخش عمومی

5

چندی پیش در یک مهمانی خانوادگی، خواهرزاده 9 ساله ام با مداد رنگی هایش روی تکه های کاغذی که پیدا کرده بود، اشکالی از حیوانات را نقاشی می کرد. او چند اسب نقاشی کرد که همه آنها را به زیبایی و هنرمندانه سایه زده بود. همه آنها را به پدربزرگ و مادربزرگ و تنها عمویش داد. در پایان روز یکی از اسبهایش را به خواهرم هدیه کرد. به مزاح و خنده از او پرسیدم: "پس اسب من کو؟".
با حالتی بسیار جدی پرسید: "می خواهی اسبت چه رنگی باشد؟". من هم رنگ قرمز را انتخاب کردم.
پس از چند دقیقه بازگشت و اسب قرمزی را که طراحی کرده بود به من داد. اسب قشنگی بود، اما قرمز یکنواخت و یک دست بدون هیچ تنوع و طیفی از رنگ؛ اصلاً هنرمندانه نبود.
آیا هرگز چنین تجربه ای را در کار داشته اید؟ نحوه انجام کار یکی از کارکنانتان شما را تحت تأثیر قرار داده و باعث شده تا شما همان نوع کار را دوباره به او سفارش دهید. او کار را به انجام رسانده، اما از آنچه شما می خواستید فاصله داشته است. فکر می کنید چرا این اتفاق افتاده؟ از آنچه من به خواهرزاده ام سفارش دادم و آنچه او به من تحویل داد چه درسی می توان آموخت که به درد یک مدیر بخورد؟
در خواهش من از خواهرزاده ام اشتباهات زیر وجود داشت:

    واضح و روشن به او تفهیم نکردم که می خواهم محصول نهایی، چه چیزی باشد.
    تلاش و اقداماتی را که باید انجام می داد، به او نگفتم.
    او را در طرح و برنامه مورد نظر خودم شرکت ندادم.
    در مراحل تکمیل کار بر فعالیت او نظارتی نداشتم.
    مدت زمان خاصی برای تکمیل کار تعیین نکردم.
    انگیزه کافی برای انجام کار به او ندادم.

تمامی این موارد می تواند در مورد کارکنان شما هم صادق باشد. در صورتی که بخواهید بهترین عملکرد را از آنها دریافت کنید بهتر است تمامی اطلاعات لازم درباره محصول موردنظر را به آنها بدهید. بگذارید دقیقاً بدانند شما از آنها چه انتظاری دارید. آنها را در برنامه ریزی پروژه شرکت دهید. از همه مهمتر اینکه انگیزه کاری برای آنها ایجاد کنید تا نهایت تلاششان را برای بهتر انجام دادن آن به کار ببرند.
همه ما درمورد چیزهایی که از آنها لذت می بریم، بیشتر تلاش می کنیم. اگر در میان کارکنانتان کسی را دارید که دوست دارد مدام بیرون برود و کارهای بیرون از شرکت را انجام دهد، او را در دفتر کار اسیر نکنید تا خسته و کسل نشود؛ در غیر این صورت، به زودی اشتباهاتش در کار بیشتر خواهد شد. هرگز کارمند خجالتی و درون گرای خود را در بخش فروش نگذارید، زیرا تلفن مشتری ها را به سردی پاسخ خواهد گفت؛ او از این کار متنفر است و میزان فروش را کاهش خواهد داد. هرگز فرد خیالباف و حواس پرت را در بخش های مربوط به حسابداری نگذارید و از افرادی که زیاد به جزئیات می پردازند در مسئولیت یک پروژه یا طرح استفاده نکنید.

 مهندسی و مدیریت ساخت ایران (ICEMA) Iran Construction Engineering Management


پس از واگذار کردن کار، اگر می بینید محصول کار آن چیزی نیست که شما می خواستید، به آغاز کار برگردید و بررسی کنید چه کاری را اشتباه انجام داده اید.
حتماً به کارکنانتان بگویید که کدام قسمت ها را درست انجام داده اند و از تلاش آنها تشکر کنید. اگر نیروهای تقویت کننده مثبت در کارتان اعمال نکنید، ممکن است برخی موارد مورد انتظارتان درست از آب در نیاید.


سه شنبه 6 مهر 1395 ساعت 15:09  
 نظرات    
 
فرزانه جهانمردی 10:20 چهارشنبه 7 مهر 1395
0
 فرزانه جهانمردی
بسیار عالی و کارآمد
سپاس و بسیار سپاس