نقش صنعت بیمه در ارتقای کیفیت ساخت ساختمانهاکلان شهر تهران با سرعت بسیار زیادی در حال توسعه است. طی 5 سال اخیر به طور متوسط سالانه بالغ بر 15 میلیون متر مربع پروانه ساختمانی از سوی شهرداری تهران صادر شده که این آمار در سال 86 به بیش از 25 میلیون مترمربع رسیده است.
قرارگیری این کلان شهر در منطقهای با فعالیت لرزهخیزی بسیار شدید و از سوی دیگر کیفیت نازل ساخت و ساز، مسئولین امر را برآن داشته است تا تدابیر مختلفی را برای مقابله با بحرانهای احتمالی ناشی از زلزله بیاندیشند.
یکی از این تدابیر، مطالعات طرح جامع مدیریت بحران شهر تهران (1383) میباشد که مطابق آن، ارتقای کیفیت ساخت و ساز به عنوان یکی از طرحهای اولویتدار توصیه شده است. صنعت بیمه نیز به عنوان یکی از راهکارهای "تدوین و اصلاح نظام کنترل و تضمین کیفیت" در طرح مذکور در نظر گرفته شده است.
تدوین "نظام جامع بیمه ساختمانها در برابر زلزله" با هدف ایجاد بستر لازم برای به کارگیری صنعت بیمه در جهت ارتقاء کیفیت ساخت و ساز، افزایش طول عمر ساختمانها و افزایش آرامش روانی اقشار جامعه امری ضروری است. پیش نیاز تدوین چنین نظامی نیز بررسی قوانین و مقررات موجود بیمه کشور در زمینه بیمه زمان ساخت و بهرهبرداری ابنیه و استفاده از تجارب سایر کشورها درخصوص موضوع است.
نقش صنعت بیمه درارتقاء کیفیت ساخت ساختمان ها
پیشینه بیمه و ساخت و ساز
از زمان پیدایش انسان تاکنون، قسمت اعظم تلاش و منابع مردم، صرف محافظت از خویش در مقابل پدیدههایی مانند باران، برف، باد و یا آفتاب سوزان شده که بیانگر آن است که چرا خانه همیشه دارایی مهمی در طول زندگی انسان یا حتی بعد از مرگ وی به حساب میآمده است.
انجمن مهندسی و مدیریت ساخت ایران (ICEMA) Iran Construction Engineering Management Association